In het weekend van 11 en 12 juli vonden in het Zweedse Gavle de Europese Kampioenschappen "Meerkamp onder de 23 jaar" plaats. Emma Oosterwegel is natuurlijk van de partij en laat van zich spreken.

Op vrijdag op het eerste onderdeel, de 100 meter horden, noteerde Emma een tijd van 14.21 sec. Hiermee bleef ze ruim (13.63 sec.) boven haar pr tijd op de horden die ze eerder dit seizoen sterk verbeterde. Bij het hoogspringen vloog Emma in één poging over de 1.70 meter. Tijdens het derde onderdeel, het kogelstoten, kwam ze met een fantastische stoot van 13.47 meter tot een nieuw persoonlijk record. Met deze stoot steeg Emma maar liefst 5 plekken in de tussenstand, naar plaats 10! Op het afsluitende onderdeel van dag 1, de 200 meter, wist Emma de serie te winnen in een tijd van 25.12 sec.

Op zaterdag begon Emma als zesde aan de tweede dag van haar zevenkamp. Een degelijke 5.86 meter met verspringen werd opgevolgd door een fantastische worp met de speer. Emma klom met een afstand van 52.04 meter naar plaats drie in de rankschikking. Tijdens de afsluitende 800 meter werd het alles of niets voor haar. Met 2:12.68 liep ze nog een fantastisch pr tijdens het afsluitende onderdeel maar kwam helaas net tekort voor een medaille. Met een prachtige vierde plek kan Emma terug kijken op een schitterend toernooi.